Ontwerp zonder titel (2)

Make it Happen

Voor hoogopgeleide moeders die wel willen, maar niet dóen.

De step en het loopfietsje

time-for-a-change-4184047_1920

Ik heb zojuist weer wat ruimte gecreëerd. Step en loopfiets hebben weer een mooie nieuwe bestemming. Nu ben ik een sentimentele muts en heb ik toch altijd met dit soort dingetjes wel even een “slik-weer-een-periode-afgesloten-jeetje-wat-gaat-het-toch-hard-momentje”. (Je had me niet moeten zien toen we een paar jaar geleden de kinderwagen wegdeden. Sterker nog, dat heb ik aan mijn vriend overgelaten, dat trok ik gewoon niet ?).

Maar weet je, het is gewoon zo. Alles gaat verder, alles verandert. Jij ook, alleen merk je dat even wat minder dan aan je kinderen natuurlijk. Maar het heeft gewoon totaal geen zin om je vast te houden aan dingen die eigenlijk voorbij zijn. En dat is nogal eens een puntje voor veel mensen. Loslaten.

Met het houden van die kinderwagen of step of wat dan ook, zet je niet opeens de tijd stil (je zet alleen je schuur heel erg vol ?). Die periode is voorbij. En dat is helemaal oké. Tijd voor nieuwe dingen.

En dat geldt niet alleen voor spullen! Keuzes die je eerder gemaakt hebt, dingen die je leuk vindt of wenst, dingen die je vroeger wilde maar nu eigenlijk niet meer, wat dan ook. En dat is helemaal oké. Dat maakt niet dat het een ‘verkeerde’ keuze was. Het was voor toen goed, leuk, fijn en dátgene wat je wilde. Maar dat hoeft helemaal niet zo te blijven. Things change. En jij ook.

Daarom is het heel normaal als je het eigenlijk anders wilt. En of dat nu de inhoud van je klerenkast  is, je baan, je dagindeling,  je ideale vakantiebestemming, whatever. Maar zorg er in ieder geval voor dat je wéét wat je wilt, of als je dat nog niet helder hebt tenminste weet wat je níet meer wilt. En ga van daaruit weer verder.

Nu zijn we van nature gewoontedieren. Dat heeft de natuur superhandig geregeld, want dat geeft rust in je bol en bespaart energie. Maar als je merkt dat er wat knaagt, als dingen je energie gaan kosten, dan is het tijd voor actie. Vasthouden aan dingen die niet meer voor je werken, pfft, dat kost je bakken energie (en dan heb ik het nog niet eens over frustraties, zelfverwijten en andersoortige rottigheid die dan de kop op gaan steken). Zonde! En nergens voor nodig. Geef jezelf de ruimte. Heb het leuk!

Dus doe eens gek en pak gewoon eens een leeg vel papier. Bedenk je dat je daadwerkelijk een clean slate hebt. Niks is al gekozen of bepaald. Alles is blanco. Wat wil je? Wat blijft, en wat kan er weg? Eigenlijk een soort ‘Marie-Kondo-en’ van je leven. Does it ‘spark joy’? ?.

Het kan ook anders!

Heb lief Heb lol Heb leven

Geniet!

Make it Happen

Kom je er zelf niet uit? Stuur me een berichtje en vraag een gratis Kickstartgeprek aan. Dan help ik je op weg.

Wil je niks meer missen?

Vul hieronder je mailadres in en je ontvangt alle inspiratie vanzelf in je mailbox.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ben je geinspireerd en wil je NU iets doen?

Volg de gratis online mini training en ga in 5 dagen van moeten naar ont-moet-en.

Blogarchief

Tijd voor ACTIE?

Loop jij rond met het gevoel dat je vastzit? Plan een kickstartgesprek en ik help je op weg.

Make it Happen

Dr de Bruijnestraat 15
2351 PA Leiderdorp
06-47810567
info@make-it-happen.nl

Volg de gratis mini training ont-MOET-en

In 5 eenvoudige stappen van 'altijd maar moeten' naar genieten. Het kan ook anders!

Naast de mini-training ontvang je ook regelmatig inspiratie in je mailbox. Uitschrijven kan op ieder moment.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
instagram-feed-image
instagram-feed-image
Scroll naar top