Ontwerp zonder titel (2)

Make it Happen

Voor hoogopgeleide moeders die wel willen, maar niet dóen.

Even helemaal niks

Even helemaal niks

Zit jij ook tot over je oren in de restjes chocoladeletter, voorbereidingen voor kerstvieringen, -diners en glazen potjes voor school, kerstspullen, kinderen met korte lontjes (die deze dagen opeens wél wakker gemaakt moeten worden ´s morgens), werk, dingen die je nog wilt doen en dingen die je nog moet doen…?

Terwijl het enige dat je eigenlijk gewoon wilt, is een poosje helemaal niks.

Gewoon niks.

Geen wekker, de halve dag slapen, beetje hangen en aanrommelen, iets met een dekentje en een kop thee of een glas wijn, hooguit een kerstfilmpje erbij of wat te lezen, maar verder he-le-maal niks.

Je bent niet de enige.

Dat is dus heel normaal. Het is winter, het is donker, alle struiken bomen en planten om je heen doen het ook. Die staan ook niet als een malle te groeien en te bloeien. NU even niet. Nu is het tijd om even los te laten en niks te doen. Straks weer.

Alleen lopen wij allemaal maar door te buffelen, hoestend en proestend, snottebellen wegvegend en hoor je om je heen “nog een weekje”.

Nu ga ik zelf op zonne-energie zeg ik altijd al, dus ik pleit al jaren voor een winterslaap 😊. Maar echt, ik merk het meer en meer om me heen én bij mezelf, je lijf heeft het gewoon nodig. We voelen allemaal prima wat we willen en nodig hebben, alleen is het systeem om ons heen niet helemaal daarop ingericht. Dat maakt het wat lastig om eraan toe te geven, maar écht, by all means, doe het waar het kan! Lummel lekker wat aan, hou pyjama-dag, laat de gordijnen eens een dagje dicht, flans wat met wat je in huis hebt in plaats van boodschappen te doen, whatever.

Hoeveel lekkerder is dat!? Kappen met doorrazen en even op een laag pitje. Even stilstaan en toegeven aan wat je wilt. Überhaupt even voelen.

Niets doen is namelijk heel waardevol. We doen het te weinig. Gewoon eens kijken wat er gebeurt, waar je zin in hebt. Luisteren naar je eigen gedachten. Ideeën laten groeien in plaats van ze even vluchtig aan te raken en weer doorgaan met waar je mee bezig was.

Denk tijd. Voel tijd. Straks weer doe-tijd.

Ik barst ook van de ideeën en wensen, en ik wil eigenlijk overal met de bezem doorheen (letterlijk en figuurlijk) Maar eerst even stilstaan. Bij wat en hoe ik het wil. Niet als een kip zonder kop door zonder te weten waarom of waarheen. Groei komt vanuit stilstand.

Je las het misschien al in de quote van de week:

“Om het anders te doen moet je soms even niets doen” -omdenken

😊

Geniet ervan!

Heb lief Heb lol Heb Leven

Make it Happen

Wil je niks meer missen?

Vul hieronder je mailadres in en je ontvangt alle inspiratie vanzelf in je mailbox.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ben je geinspireerd en wil je NU iets doen?

Volg de gratis online mini training en ga in 5 dagen van moeten naar ont-moet-en.

Blogarchief

Tijd voor ACTIE?

Loop jij rond met het gevoel dat je vastzit? Plan een kickstartgesprek en ik help je op weg.

Make it Happen

Dr de Bruijnestraat 15
2351 PA Leiderdorp
06-47810567
info@make-it-happen.nl

Volg de gratis mini training ont-MOET-en

In 5 eenvoudige stappen van 'altijd maar moeten' naar genieten. Het kan ook anders!

Naast de mini-training ontvang je ook regelmatig inspiratie in je mailbox. Uitschrijven kan op ieder moment.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
instagram-feed-image
instagram-feed-image
Scroll naar top