Ontwerp zonder titel (2)

Make it Happen

Voor hoogopgeleide moeders die wel willen, maar niet dóen.

Niets is wat het lijkt

mental-2301393_1920

Ik had het er van de week al over, niet is wat het lijkt. Want zo is het!

Hoe vaak zit jij wel niet van alles te vinden en te bedenken dat helemaal niets met de werkelijkheid te maken heeft? Maar omdat je het niet in twijfel trekt, of niet ‘toetst’, blijven jouw ideeën in stand, ongeacht of ze nu waar zijn of niet.

Ga maar na, hoe vaak heb jij over iemand gedacht : “Dat is voor haar hartstikke makkelijk” “Die is hartstikke blij met haar werk” “Die maakt zich nooit ergens druk om” Zij doet gewoon wat ze wil” “Haar kinderen gedragen zich altijd”? Dat is niet zo, maar dat dénk je.

80 % van wat je denkt is niet waar, heb ik eens gelezen. Da’s goed nieuws. Want wij zijn over het algemeen nu niet het meest positief over onszelf. Noem het je stemmetjes, noem het je interne criticus, of -zoals mijn coach- je urker mannenkoor. Maar feit is, hoe je het ook noemt, dit gebeurt bij ons allemaal.

“Ja maar, zij kan dat allemaal al” “Ja maar, zij heeft nooit twijfels of problemen” Ja maar, zij ziet nooit ergens tegenop.” Ja maar, zij doet het allemaal zo makkelijk” Nee hoor, niet is wat het lijkt.

Nee, je bent niet de enige die weleens twijfelt over zichzelf. Nee, je bent niet de enige die eigenlijk het liefst gisteren nog haar baan opzegde. Nee, je bent niet de enige die eigenlijk gewoon een paar dagen even helemaal alleen wil zijn en met niemand rekening hoeft te houden. Je bent niet de enige die haar kinderen weleens achter het behang wil plakken. Je bent niet de enige die eigenlijk nieteens weet wat ze eigenlijk wil. Je bent niet de enige die het eng vindt om…  Ik kan nog wel even doorgaan. Zit er al eentje bij die je af kunt vinken? Of allemaal?

Ik was afgelopen week met meer dan 200 anderen bij een 3-daags businessevent. En ja, dat vond ik best een dingetje -en ik bleek niet de enige. Ik vroeg me af of ik wel op mijn plek was -en ik was niet de enige. Ik ga 3x dood als ik met een microfoon en een zaal vol mensen iets wil zeggen -en ik was niet de enige. Ik dacht ‘bij anderen gaat alles van een leien dakje en zij zien nergens tegenop’ -en het tegendeel bleek waar.

Maar weet je, daar kom je pas achter als je dat aan een ander vertelt, als je dat deelt.

Weleens gehad? Zo’n golf van herkenbaarheid en geruststelling die er door je heen gaat als blijkt dat de ander dat nét zo heeft? En hoeveel fijner voel jij je dan? Juistem. Heeft zij dat ook?! Hunk? Zij ook? Je weet de helft nog niet, dus laat je zelfgebakken werkelijkheid maar een beetje los. Niets is wat het lijkt. Achter dat plaatje, achter dat idee dat jíj gevormd hebt- zit negen van de tien keer een andere werkelijkheid.

Hoe vaak heb jij wel niet je mond gehouden omdat je dacht…. Hoe vaak heb jij wel eens iets níet gedaan omdat je dacht…. Zonde!! Een keuze gebaseerd op niks. Op jouw gedachtenspinsels -die misschien wel compleet niet waar zijn. Ik zeg: gemiste kans. Dus trek al je remmende gedachten in twijfel. Kappen! Wie zegt dat ze waar zijn?

Dus maak het jezelf niet zo moeilijk en vertrouw wat minder op je gedachten. En deel ze vooral met mensen om je heen. Andere ogen, een andere blik levert vaak een hele andere werkelijkheid op. Een leukere. Een fijnere. Eentje met veel meer mogelijkheden dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Dat gevoel van “shit, had ik dat maar geweten”, dat wil je toch niet? Nou dan.

Hoe echt zijn jouw beren op de weg nu werkelijk?

Kom je er zelf niet uit? Ik help je ze tackelen. Vraag vandaag nog een gratis gesprek aan.

Heb lief Heb lol Heb leven

Geniet!

Make it Happen

Wil je niks meer missen?

Vul hieronder je mailadres in en je ontvangt alle inspiratie vanzelf in je mailbox.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ben je geinspireerd en wil je NU iets doen?

Volg de gratis online mini training en ga in 5 dagen van moeten naar ont-moet-en.

Blogarchief

Tijd voor ACTIE?

Loop jij rond met het gevoel dat je vastzit? Plan een kickstartgesprek en ik help je op weg.

Make it Happen

Dr de Bruijnestraat 15
2351 PA Leiderdorp
06-47810567
info@make-it-happen.nl

Volg de gratis mini training ont-MOET-en

In 5 eenvoudige stappen van 'altijd maar moeten' naar genieten. Het kan ook anders!

Naast de mini-training ontvang je ook regelmatig inspiratie in je mailbox. Uitschrijven kan op ieder moment.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
instagram-feed-image
instagram-feed-image
Scroll naar top