Ontwerp zonder titel (2)

Make it Happen

Voor hoogopgeleide moeders die wel willen, maar niet dóen.

Stapels papieren, tijd en geluk

Stapels papieren, tijd en geluk

Ik schrijf altijd van alles op. Dan hoor of lees ik iets interessants, en dan moet ik het snel opschrijven want daar wil ik iets mee. Iets ja, want soms is niet meteen helder hoe en in welke vorm. Resultaat: heel veel schrijfboekjes, briefjes, notities, noem maar op. Dat verandert na een tijdje natuurlijk in een enorme berg uit te zoeken papier. Niet handig, om af en toe gek van te worden, ik weet het, maar zo werkt mijn hoofd 😊. Het mooie is dat ik bij het uitzoeken van de ontstane stapel dan iets teruglees en denk: juist ja! En dan komt er van alles op een of andere manier samen.

Dit stukje pakte me deze week: “De allerbeste manier om meer in het moment te leven en geluk te ervaren is om meer exclusieve aandacht te besteden aan onze dierbaren: mensen zijn het gelukkigst als ze tijd doorbrengen met vrienden, gevolgd door wanneer ze tijd doorbrengen met familie, en het minst gelukkig in hun eentje.”

Dat “in het moment leven” is voor de meesten van ons nog weleens een dingetje. Het runnen van een B.V. Gezin in combi met je werk vraagt gewoon om plannen en vooruitkijken. Kan gewoon niet anders. Er moet van alles geregeld en dat vraagt gewoon om vooruitkijken. Werkt prima, niks mis mee. Sterker nog, ik kan niet zonder. Maarrrrr….. het is wél zaak dat je die ‘exclusieve aandacht’ niet vergeet. Anders ben je alleen maar bezig met wat er komen gaat en moet gebeuren en niet met wat er is. Dan race je voorbij aan het heden, heb je continue het gevoel van haast en snelt de tijd je voorbij.

Ik hoor iedereen om me heen zeggen: “jeetje het is al november, nog even en het jaar is om. Het gaat zo snel allemaal. De tijd gaat te snel.” Jij ook? Dat komt omdat we alle kanten op gaan. Steeds van alles tegelijk. De hele tijd minimaal 7 tabbladen open hebben staan in je hoofd. Alsmaar schakelen, zeker als je moeder bent. Is niet handig, én niet goed voor je motor. Dodelijk vermoeiend.

Een ding tegelijk. Plannen wat, wanneer en hoe en het vervolgens beleven. Die exclusieve aandacht.

Nog zo’n briefje: “zodra we beter focussen en onze aandacht minder versnipperen, ervaren we al snel dat het beter met ons gaat.” Zo is het! Volle bak focussen en daar volle bak van genieten. Werkt als een tierelier, en als je het mij vraagt vertraag je zo ook je tijdsbeleving. En dat genieten geeft je weer energie. Dan heb je ook gewoon de puf om af te spreken.

“mensen zijn het gelukkigst als ze tijd doorbrengen met vrienden en familie”. Laat dat nou een van de dingen zijn die er nogal eens bij inschieten als je kinderen hebt en je werk. Je bent vaak gewoon te moe om af te spreken. Maar alle relaties bestaan uit 2 dingen: samen zijn en samen dingen doen. Heel belangrijk dus om daar tijd voor te maken!

Al leuke plannen met vrienden en familie in het vooruitzicht? Ik wel. Zin in.

Heb lief heb lol heb leven

Geniet!

Make it Happen

PS

Plannen….genieten, gaat dat jou niet makkelijk af? Mij wel 😊 . Vraag een gratis gesprek aan en ik help je op weg.

Wil je niks meer missen?

Vul hieronder je mailadres in en je ontvangt alle inspiratie vanzelf in je mailbox.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ben je geinspireerd en wil je NU iets doen?

Volg de gratis online mini training en ga in 5 dagen van moeten naar ont-moet-en.

Blogarchief

Tijd voor ACTIE?

Loop jij rond met het gevoel dat je vastzit? Plan een kickstartgesprek en ik help je op weg.

Make it Happen

Dr de Bruijnestraat 15
2351 PA Leiderdorp
06-47810567
info@make-it-happen.nl

Volg de gratis mini training ont-MOET-en

In 5 eenvoudige stappen van 'altijd maar moeten' naar genieten. Het kan ook anders!

Naast de mini-training ontvang je ook regelmatig inspiratie in je mailbox. Uitschrijven kan op ieder moment.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
instagram-feed-image
instagram-feed-image
Scroll naar top