Ontwerp zonder titel (2)

Make it Happen

Voor hoogopgeleide moeders die wel willen, maar niet dóen.

Uit mijn comfortzone

IMG-20191013-WA0060

Nee, dit had ik niet zelf bedacht. Ja, het was wel vrijwillig. Nee, het was geen piece of cake. Sterker nog, ik ging drie keer dood voor mijn gevoel.

Wij hadden afgelopen weekend ons jaarlijks weekendje weg met onze vriendengroep. Niemand weet dan wat we gaan doen behalve het organiserend comité. En dat was maar goed ook ?.

Ik weet namelijk niet hoe ik de rest van het weekend had beleefd als ik had geweten dat ik zondagochtend 8 meter boven de grond met spaghettibenen en serieus bevende handen mezelf zou proberen te overwinnen. Want jeetje mina. Dit was wel even een dingetje.

Ik wilde het. Ik wist zéker dat ik er spijt van zou krijgen als ik het niet zou doen. Dus tuigje aan, helm op, en met goede moed de uitleg gevolgd van zekeren en de do’s en don’ts. En dan klim je die toren op. Wat er toen gebeurde kan ik niet anders beschrijven als een soort belachelijke tweedeling van mezelf.

Want je weet dat het oké is. Je weet dat je niet kunt vallen (want je zit gezekerd, dubbel zelfs). Je weet het, je snapt het, je begrijpt het en dan komt je lijf om de hoek kijken en die vindt daar heel wat anders van. Misselijk, warm, letterlijk de shakes.

Ik zie een paar vrienden voor me gaan. Ik zie een paar andere vrienden afhaken. ‘Ik-wil-dit-doen’ zegt mijn hart. ‘Holy shit! Doe normaal! Waar ben je mee bezig. Ik dacht het niet!’ zegt mijn lijf.

Tergend langzaam deed ik het eerste stuk -daar kon je je nog een soort van vasthouden-. Deel twee was even een tandje erger. (Kan dat dan?!!). Niets om vast te houden. Toen dienden de spaghettibenen zich aan. Pure angst.

Gelukkig was de begeleider van dit geintje in de buurt om een van ons naar beneden te takelen. Maar ik besloot voor mezelf ‘Ik-ga-níet-naar beneden’. Ik wilde door. Het hele parcours.

Nou, je wilt niet weten hoe. Maar letterlijk stap voor stap, en met zijn hulp, heb ik dit hele gebeuren weten te doen. En ja, daar ben ik héél erg blij mee.

Want weet je, als iets eng is, betekent het niet dat je het niet moet doen. Als je iets wilt, en als je gewoon wéét dat je spijt gaat krijgen als je het niet doet, dan kun je er ook dwars doorheen. Niet omheen, maar doorheen. F*ck it.

Zoals Susan Jeffers zo mooi zegt: “Feal the fear and do it anyway”. Het mag er zijn, maar het bepaalt niet wat je doet. Dat doe jij zelf.

Nou, ik zal je zeggen, het zal mijn hobby niet worden. Maar holy sh*t, ik heb het wél gedaan.

En daarvoor hoef je trouwens niet per sé acht meter boven de grond te gaan stunten. Dat is met alles! Die moeilijke keuze, dat ene belletje waar je zo tegenop ziet, die nieuwe stap, whatever. Je hoeft er niet van weg te blijven. Je hoeft je niet te laten tegenhouden. Je kunt het gewoon doen. Alleen, of -zoals ik zondag- met hulp. Dat boeit niet. Ga maar gewoon. Doe! Probeer! Leef! No regrets.

Niet langer op de handrem, maar gaan voor wat je wilt.

Geniet!

Make it Happen

Wil je niks meer missen?

Vul hieronder je mailadres in en je ontvangt alle inspiratie vanzelf in je mailbox.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ben je geinspireerd en wil je NU iets doen?

Volg de gratis online mini training en ga in 5 dagen van moeten naar ont-moet-en.

Blogarchief

Tijd voor ACTIE?

Loop jij rond met het gevoel dat je vastzit? Plan een kickstartgesprek en ik help je op weg.

Make it Happen

Dr de Bruijnestraat 15
2351 PA Leiderdorp
06-47810567
info@make-it-happen.nl

Volg de gratis mini training ont-MOET-en

In 5 eenvoudige stappen van 'altijd maar moeten' naar genieten. Het kan ook anders!

Naast de mini-training ontvang je ook regelmatig inspiratie in je mailbox. Uitschrijven kan op ieder moment.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
instagram-feed-image
instagram-feed-image
Scroll naar top