Ontwerp zonder titel (2)

Make it Happen

Voor hoogopgeleide moeders die wel willen, maar niet dóen.

Vakantie

20190719_101656

Finn zei gisteren tegen mij: ‘Zaterdag ga ik de hele dag alleen maar slapen’. Juist ja, diezelfde Finn die elke dag voordat wíj goed en wel ons bed uit komen kruipen al ligt te lezen in zijn bed. Dezelfde Finn die al gewassen en aangekleed beneden zit te ontbijten als ik mezelf naar beneden heb gehesen (had ik al gezegd dat ik geen ochtend-mens ben? ?). Dezelfde Finn die zegt dat slapen echt zonde van zijn tijd is. Zelfs deze jongen is inmiddels helemaal op. Compleet opperdepop. En hij is niet de enige. Korte lontjes galore hier in huis, en als ik het zo om me heen hoor, overal. De kinderen zijn op, de juffen zijn op, de ouders zijn op. Het was een lange ruk. En nog een paar uurtjes en dan is het vakantie.

Tijd om even helemaal niets te moeten. Om vooral te genieten, uit te rusten, leuke dingen te doen. Niet meer de hele tijd op de klok te hoeven kijken. Niet meer opschieten. Niet meer steeds van hot naar her. Als het vakantie is gaat het veel meer om willen. Het moeten is er even af. Het mag even allemaal anders. Hoe lekker is dat!

Kost meestal even een paar dagen om om te schakelen, maar dan komt het gevoel. Dan begin je lekker in de vakantiemodus te raken. Dan is er opeens ruimte voor ‘welja, waarom niet’.

Doe jezelf een lol en pak deze vakantie er een schrijfboekje bij. Want in deze modus komen de gaafste dingen boven drijven. Want nu is er tijd, nu is er ruimte. En hoe heerlijk zou het zijn om dat hele ‘waarom eigenlijk niet’-gevoel ook ná je vakantie vast te houden? Daarom moet je het opschrijven. Je gedachten, je ideeën, alles. Pennen maar! Anders houd je ze niet vast, anders vervliegen en verdwijnen ze weer in de rest van je gedachten. Dan kun je er niet meer echt goed bij. En dat wil je niet.

Schrijf ze op, gooi je haar los, pen je hele boekje vol, en dat wordt jouw batterij voor na de vakantie. Want tijdens de vakantie mag je van alles, is er het gevoel dat je het ook anders kunt doen. En op een of andere manier lukt het heel slecht om dat gevoel vast te houden. Hoe lekker zou het zijn om dat wél te doen? Om ook dán het gevoel te hebben van waarom niet. Om ook dán dingen te doen waar je blij van wordt. Het kan ook anders!

Geniet!

Make it Happen

Wil je niks meer missen?

Vul hieronder je mailadres in en je ontvangt alle inspiratie vanzelf in je mailbox.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ben je geinspireerd en wil je NU iets doen?

Volg de gratis online mini training en ga in 5 dagen van moeten naar ont-moet-en.

Blogarchief

Tijd voor ACTIE?

Loop jij rond met het gevoel dat je vastzit? Plan een kickstartgesprek en ik help je op weg.

Make it Happen

Dr de Bruijnestraat 15
2351 PA Leiderdorp
06-47810567
info@make-it-happen.nl

Volg de gratis mini training ont-MOET-en

In 5 eenvoudige stappen van 'altijd maar moeten' naar genieten. Het kan ook anders!

Naast de mini-training ontvang je ook regelmatig inspiratie in je mailbox. Uitschrijven kan op ieder moment.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
instagram-feed-image
instagram-feed-image
Scroll naar top